Vores kostpolitik

Den sunde kost i hverdagen, har stor betydning for børnenes trivsel og energi niveau. De vaner børnene lærer – gode som dårlige – vil de føre med sig senere i livet. Til dagligt har vi en nul sukker- og slikpolitik, men vi synes at det skal være i orden, at børnene får mad eller drikke med sukkerindhold ved særlige lejligheder – dog ikke når der uddeles i forbindelse med fødselsdag i Asylet for det enkelte barn. 

Søvnpolitik

I Rønne Børneasyl vægter vi barnets søvn meget højt. Da søvnen er særdeles vigtig for et sundt helbred og hjælper barnet igennem alle de stimuli som det udsættes for hver dag i både vuggestue og børnehave. Hvis barnet ikke får tilstrækkelig søvn, bliver det mere sårbar over for infektioner og kan få manglende koncentration og mindre overskud. Søvnen bruges også gennem drømmene til at bearbejde dagens hændelser, og dermed spiller god søvn en stor rolle for vores psykiske velbefindende.

Vores solpolitik

I Rønne Børneasyl opholder vi os meget ude. Vi er derfor ekstra opmærksomme på, hvor meget børnene opholder sig i solen. Men der er stadigvæk vigtigt, at I hjemmefra sørge for at børnene har fået solcreme på i ansigt, i nakken, på arme og ben. Efter frokost og efter middagslur for vuggestuebørnene vil personalet smøre dem ind igen. Vi sørger for solcreme i børnehaven. Dertil beder vi jer forældre om, at sørge for en solhat, helst en bøllehat som dækker ørerne og nakken – det gør en kasket desværre ikke helt. Solhattene til vuggestuebørnene skal være uden bindebånd i henhold til kvælningsfare. Vi sørger for, at børnene kommer ind i skygge midt på dagen, og at der er altid er vand tilgængeligt.