Fra vuggestue til børnehave

Vi oplever det som en stor fordel, at vi er en integreret institution. Børn og voksne kender alle hinanden, da vi åbner og lukker sammen. Vi ses på legepladsen, ved ”syng sammen” og andre fælles begivenheder. Vi kommer på besøg hos hinanden og børnene bruger begge afdelinger. Når vuggestuebørnene nærmer sig de 2,9 år begynder de som oftest at søge børnehaven mere og mere. De kommer på besøg om formiddagen, spiser nogle gange deres madpakker i børnehaven. De kommer med børnehaven på tur og til gymnastik. Derved bliver overgangen mere tryg og blid. Når børnene er flyttet i børnehaven, er vuggestuens dør altid åben, hvis barnet har brug for at komme lidt tilbage og hilse på. Nogle børn bruger det meget, andre slet ikke. 

Morgenrutinen

Kl. 6.30 vi åbner i vuggestuen.
Kl. 7.30 går vi fra vuggestuen til børnehaven med alle børnehavebørnene. 
Ca. kl.9.30 holder vi samling samt spiser rugbrød. De børn som skal på tur gør sig klar og pakker taske. Når vi holder samling snakker vi bl.a. om hvilken dag vi har og hvordan vejret er samt hvilke aktiviteter der er planlagt. Hver uge skiftes børnene til at være ”ugens hjælper” og dette barn hjælper med at dele brød ud, samt siger ”værsgo” når vi skal spise. Vi har også sange og rim som vi øver os på. Vi tager emner op, som interesserer gruppen og følger også det enkelte barns interesser.

Grønne børn

Vi er en institution, som elsker at tage børnene med og lade dem undersøge samt blive endnu klogere på naturen. Vi er derfor ofte ude på tur til skoven eller vandet, og er glade for at vi kan komme ud på hele øen med busserne, som kun ligger fem minutters gang fra vores hus; desuden er alle børn ude på vores legeplads hver dag. Vi har en lille fin naturlegeplads, med en masse forskellige muligheder for både store og små; vi har hængekøjer, fodboldbane med kunstgræs, stor sandkasse, redegynge, hvor både store og små kan sidde/ligge, højt klatretårn og rutsjebane, bålplads, løbecykler i forskellige størrelser og om sommeren når alt er grønt er der både, jordbær, hindbær, solbær og kirsebær i buske og træer.

Middag og eftermiddag

Kl. 11.30 gør vi klar til frokost, hvor vi til tider har maddag, hvor børnene hjælper med at lave mad til dem selv inkl. børnene i vuggestuen. Om sommeren bestræber vi os på at spise ude i gården. Vi inddrager børnene mest muligt i borddækning, spisning og oprydning og tager os tid til at gøre måltidet til en hyggelig stund for alle. 
Kl. ca. 12:30 bliver børnene, som sover til middag, puttet. De øvrige børn er på legepladsen. 
Kl. 14 spiser vi eftermiddagsmadpakken.