Fra vuggestue til børnehave

Vi oplever det som en stor fordel, at vi er en integreret institution. Børn og voksne kender alle hinanden, da vi åbner og lukker sammen. Vi ses på legepladsen, ved ”syng sammen” og andre fælles begivenheder. Vi kommer på besøg hos hinanden og børnene bruger begge afdelinger. Når vuggestuebørnene nærmer sig børnehave-start, begynder de som oftest at søge børnehaven mere og mere. De kommer på besøg om formiddagen, er indimellem deltagende på ture og spiser nogle gange deres madpakker i børnehaven. Derved bliver overgangen mere tryg og blid. Når børnene er flyttet i børnehaven, er vuggestuens dør altid åben, hvis barnet har brug for at komme lidt tilbage og hilse på. Nogle børn bruger det meget, andre slet ikke. 

Morgenrutinen

Kl. 6.30 vi åbner i vuggestuen.
Kl. 7.30 går vi fra vuggestuen til børnehaven med alle børnehavebørnene. 
Ca. kl.9.30 holder vi samling samt spiser rugbrød. De børn som skal på tur gør sig klar og pakker taske. Når vi holder samling snakker vi bl.a. om hvilken dag, vi har og hvordan vejret er, samt hvilke aktiviteter der er planlagt. Hver uge skiftes børnene til at være ”ugens hjælper”, og dette barn hjælper med at dele brød ud, samt siger ”værsgo” når vi skal spise. Vi har også sange og rim som vi øver os på. Vi tager emner op, som interesserer gruppen og følger også det enkelte barns interesser.

Ud på tur

Vi er en institution, som elsker at tage børnene med på tur. Destinationen er meget forskellig an på hvilken gruppe, der skal afsted. Vi følger børnenes spor og har i perioder fokus på bestemte ting; gå hånd-i hånd og på række med de mindste, eller lade børnene undersøge samt blive endnu klogere på naturen. Børnene kan gå ture rundt i nærområdet, til skoven eller vandet, og vi er glade for, at vi kan komme ud på øen med busserne, som kun ligger fem minutters gang fra vores hus. Desuden er alle børn ude på vores legeplads hver dag. Vi har en lille fin legeplads, med en masse forskellige muligheder for både store og små; vi har hængekøjer, fodboldbane med kunstgræs, stor sandkasse, redegynge, hvor både store og små kan sidde/ligge, højt klatretårn og rutsjebane, bålplads, løbecykler i forskellige størrelser og om sommeren når alt er grønt er der både jordbær, hindbær, ribs og kirsebær i buske og træer.

Middag og eftermiddag

Kl. 11.30 gør vi klar til frokost. En gang om måneden har vi maddag, hvor børnene får smagt forskellige ting. Om sommeren bestræber vi os på at spise ude i gården. Vi inddrager børnene mest muligt i spisning og oprydning og tager os tid til at gøre måltidet til en hyggelig stund for alle. 
Kl. ca. 12:30 bliver børnene, som sover til middag, puttet. De øvrige børn er på legepladsen eller inde på stuen, an på hvad formiddagens aktiviteter har stået på. 
Kl. ca. 14 spiser vi eftermiddagsmadpakken.