En tryg opstart

Når jeres barns starter i Rønne Børneasyl vil I være tilknyttet en fast indkøringsvoksen, som er den der vil tage imod jeres barn ved aflevering i den første periode. En tryg opstart skabes ved at gøre indkøringen rolig, lang og i barnets tempo, og vi opfordrer derfor også gerne jer forældre til at være med som barnets tryghedsbase de første par gange i vuggestuen eller efter behov. Barnet vil i eget tempo gå på opdagelse i vuggestuens / børnehavens legetøj og øve sig på, at være sammen med de andre børn, mens mor eller far stadig er der. 

Morgenmad

Der er morgenmad i tidsrummet kl. 6.30 – 7.30 til de børn som kommer tidligt og som ikke kan nå at få morgenmad hjemme. Hvis dit barn skal spise morgenmad sammen med os, skal hun/han være her senest 7.15. Børnene kan vælge mellem havregrød, havregryn og havrefras med mælk og rosiner. Der er også mulighed for brød/knækbrød med smør og syltetøj.

Kl. 8.45 bliver der serveret rugbrød til alle børnene. Det er godt at få noget at spise, således at børnene er klar til dagens oplevelser og leg. 

En sund frokost

I vuggestuen i Rønne Børneasyl spiser vi frokost ca. fra kl. 10.45. Alle børn skal hver dag have madpakke, eftermiddagsmadpakke og en drikkedunk med. I Asylet tilstræber vi at have en sund kostpolitik. Det er derfor vigtigt, at barnet får en god og nærende kost dagen igennem. Madpakkerne skal således være varieret og uden sukker og hurtige kulhydrater. 

Middagssøvn

I Rønne Børneasyl vægter vi barnets søvn meget højt. Da søvnen er meget vigtig for et sundt helbred og hjælper barnet igennem alle de stimuli som det udsættes for hver dag i vuggestuen.

Vi putter børnene til lur i deres respektive krybbe, efter vi har spist frokost. Børnene skal have sovetøj med som passer til vind og vejr. Hvis de bruger sut eller klud, skal der være nogle stykker af dette, med navn på. 

Eftermiddagen

Fra kl. 14 og i takt med at børnene vågner fra deres middagslur, får børnene tilbudt drikke samt deres egen eftermiddagsmadpakke.

Når I kommer og henter jeres barn, bestræber vi os på, at I har mulighed for at spørge ind til barnets dag på daglig basis. Dertil har vi en tavle, hvor I kan se hvor meget jeres barn har sovet til lur den respektive dag. 

Vi henstiller til, at I ikke snakker i mobil, når I afleverer og henter jeres barn.