Om os

Hyggelig daginstitution i hjertet af Rønne

Privat integreret institution

Rønne Børneasyl ligger i den gamle bydel bag Rønne Theater. Vi er tæt på busser, havn, skov og byens liv, og har således rige muligheder for at tage børnene på mange ture med forskellige omgivelser. Personaet i Rønne børneasyl arbejder ud fra en anerkendende pædagogik, som går ud på at forstå og acceptere, at man ikke altid ser tingene på samme måde som barnet. Med andre ord er der tale om et menneskesyn samt arbejdsmetode, hvor man stræber efter at opnå en anderkendelse af, at vi alle ikke er ens, men stadig er lige meget værd – voksen såvel som barn. Det er vores mål at give barnet den fulde opmærksomhed, at vise at vi lytter og imødekommer dets behov. Vi er interesseret i at høre, hvad barnet har brug for at fortælle.

I Rønne børneasyl er vi normeret til 64 børn. Vi har ca. 20 vuggestuebørn fordelt på to grupper: ællinger og haletudser, hvortil vi har fem faste voksne tilknyttet, indimellem er der desuden praktikanter og studerende.

I børnehaven er der tre aldersopdelte grupper, fiske gr. 1 og gr. 2 med de yngste børnehavebørn, hvor der er et gennemsnit på 14 børn i hver gruppe med to voksne knyttet til hver. Svanegruppen er de ældste børnehavebørn og der er i gennemsnit 16 børn og to voksne knyttet til gruppen. På samme måde som med vuggestuen har vi af og til praktikanter og studerende hos os.

Vi er en aktiv institution og alle børn i både børnehave og vuggestue er på tur minimum én gang om ugen, i alt slags vejr. Både gåture, busture og cykelture med christianiacykler. Vi elsker også at komme på tur rund omkring på øen, og har kun fem minuters gang til bussen fra Asylet. Desuden er alle børn ude på vores legeplads hver eneste dag, da vi går meget op da udeliv er en fantastisk igangsætter for bevægelse og brug af fantasien.  

Vi har en lille fin naturlegeplads, med mange forskellige muligheder for både store og små; vi har hængekøjer, fodboldbane med kunstgræs, stor sandkasse, redegynge, hvor både store og små kan sidde/ligge, højt klatretårn og rutchebane, bålplads, løbecykler i forskellige størrelser og om sommeren når alt er grønt er der både, jordbær, hindbær, solbær og kirsebær i buske og træer.

Vi går op i en sund livsstil og har derfor en kostpolitik for børnene, som indebærer gode og sunde madvaner som følger med barnet fra vuggestue til skolestart. Vi har også maddage, hvor børnene kan være med til at skrælle, snitte, dufte og være med i hele processen fra butik til maden er klar på tallerkenen.

Vi har en aktiv forældrebestyrelse, som har stor indflydelse i hverdagen i Rønne Børneasyl. Ydermere bestræber vi os på at få inkluderet jer som forældre til vores hyggelige arrangementer hen over året. Vi nyder at knytte bånd til børnenes familier og have et godt fælles samarbejde, som skal være med til at gøre jer som forældre trygge i at aflevere jeres barn/børn hos os i Asylet. 

På lige fod med de kommunale institutioner, er vi i tæt forbindelse med tale/hørekonsulenter, børnefysioterapeut, psykologer og kommunens ressourceteam, samt bruger “hjernen og hjertet” som er et elektronisk redskab til samtaler med forældre.

Vi ser det som vores fornemmeste opgave at give børnene nogle gode og udviklende oplevelser mens de er hos os i Rønne Børneasyl.

Rønne Børneasyl © 2021. All rights reserved.

da_DKDanish